Фунийки с маслен крем Ванилия

10/10/2018
Искра
отИскраНовак4
"Колко малко му трябва на човек, за да се усмихне - 1-2 фунийки с маслен крем Ванили например "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо128
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарта, след което добавяме прясното мляко и маслото.

Пресяваме брашното с бакпулвера, добавяме към течните съставки и замесваме меко тесто, което разделяме на две равни части. Всяка част разточваме на правоъгълник с дебелината около 5 мм и изрязваме ленти с широчина 2 см.

Намазваме металните фунийки с мазнина и навиваме спираловидно лентите тесто около тях, като започваме от острия край на металната фунийка. Краищата им трябва да се застъпват.

Отгоре се намазват с леко разбит белтък и се подреждат в тава върху хартия за печене. Пекат се в предварително нагрятата фурна на 180°C за 35 минути или докато придобият златист цвят. Охлаждат се за няколко минути и махаме металните форми.

За пълнежа загряваме прясното мляко в тенджера.

Смесваме жълтъците с 150 грама от захарта и се разбиваме с миксер, докато се сгъстят и изсветлеят. Прибавяме брашното и разбъркваме.
Когато млякото заври, на тънка струйка и при непрекъснато разбъркване добавяме към жълтъчната смес. Връщаме в тенджерата и готвим на слаб огън, като разбъркваме непрекъснато докато заври. Варим за 2-3 минути, без да се прекъсва разбъркването. Охлаждаме, като разбъркваме от време на време.

Разбиваме маслото и останалите 150 грама захар на пухкав крем, добавяме ги към млечния крем заедно с ванилията и разбъркваме до хомогенезиране.

Покриваме крема със стреч фолио и охлаждаме в хладилник за 4 часа, след което пълним фунийките с него.

Оставяме да престоят за 24 часа преди консумация.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар