Запечена риба със сметанов сос

10/10/2018
mimikass
отmimikassНовак8
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пангасиус - 1.5 кг филе или друг вид
  • яйца - 3 - 4
  • краве масло - 120 г
  • стерилизирани гъби - 350 г
  • гъби - 800 г
  • лук - 70 г
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • лимони
  • готварска сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и обелват, след което се сваряват. Яйцата се сваряват.

Рибните филета се посоляват със сол и черен пипер и се поставят в намазнена тава.

Върху тях се нареждат гъбите, запърженият лук и нарязаните яйца. Отстрани се поставят картофи, нарязани на филийки.

Пече се на 200 -220 градуса до зачервяване.

За сметановия сос се разтопява краве масло и се добавя малко брашно.

Бърка се до получаване на еднородна смес. Добавя се сметаната и бъркаме до готовност. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Готовата риба поднасяме с готовия сос.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар