Селска зеленчукова манджа

10/10/2018
Анабел
отАнабелНовак4
"Леко пикантна, много свежа и със зеленчуци от градината - кой не би искал да опита тази вкусна Селска зеленчукова манджа "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чорбаджийски чушки - 14 - 15 бр.
  • чушки - 6 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • бамя - 1 шепа
  • домати - 4 - 5 бр.
  • олио
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чорбаджийските чушки, чушките и бамята се измиват и нарязват на средно големи парчета. Патладжанът се нарязва на кубчета и се слага в купа с подсолена вода, за да му се отстрани горчивият вкус и чернилката.

В тенджера се загрява олио и зеленчуците се изпържват по отделно в мазнината.

Първо се пържат чорбаджийските чушки, изваждат се и на тяхно място се слагат чушките, след тях бамята и накрая - отцеденият патладжан.

Когато всички зеленчуци са изпържени в тенджерата, се слагат предварително пасираните домати.

След като им се поизпари водата, се прибавя супена лъжица червен пипер. Сосът се разбърква и разрежда с вода. Прибавя се сол на вкус, а след това и изпържените зеленчуци.

Ястието се оставя да поври така за около 20 минути. Малко преди готовност манджата се сгъстява с разредено в малко вода царевично брашно и се оставя да се готви още малко време.

Накрая готовото ястие се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар