Шарен боб с наденица и джоджен

07/10/2018
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАНовак1711
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този боб се сварява по-трудно от белия боб, затова е добре да се накисне от вечерта със студена вода. На сутринта се вари за 30 минути, водата става черна и се прецежда.

Залива се с изворна вода, 3-4 с. л. олио и варим докато омекне. Добавя се половин глава ситно нарязан лук, чушка на ленти, морков на полумесеци.

Овкусява се със сол на вкус и сух и пресен джоджен. В тиган се загрява останалото олио и се запържва останалата глава лук.

Добавя се брашното и разбъркваме да стане леко кафяво. Сипва се пушен червен пипер и запръжката се смесва с шарения боб.

Отделно се запържват парчета наденица. Сервираме порция шарен боб с наденица и листа джоджен. Върви с туршия или салата. Добър апетит!подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар