Шоколадов терин

07/10/2018
mimikass
отmimikassНовак8
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо210
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 200 градуса. Дъното на терина се застила с хартия за печене.

За блата на парна баня на бавен огън се разбиват яйцата със захарта до сгъстяване и удвояване на сместа. Съдът се дръпва от огъня и разбиването продължава до охлаждане на сместа. Добавя се пресятото с какаото брашно.

В терина се изсипва подготвената смес, изравнява се и блатът се пече 10-15 минути. Готовият блат се изважда и се оставя да се охлади.

За крем-муса: Сметаната се разбива на пяна. Шоколадът се разтопява а микровълнова или на водна баня. захарта се разтваря в 3 с.л. вода и се сварява на сироп. Жълтъците се разбиват и сиропът се налива на тънка струя. Разбива се до сгъстяване.

Сипва с разтопения шоколад и се разбива до еднородна смес. Внимателно се прибавя сметаната и отново се разбива. Мусът се сипва върху блата, теринът се покрива с фолио и се слага в хладилника за 3-4 часа.

Охладеният терин се изважда и покрива с глазура от изброените продукти. Поднася се охладен до стайна температура.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар