Картофена яхния с пилешко месо

06/10/2018
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАНовак1711
"Любимата картофена яхнийка е по-вкусна с пилешко, това го знае всяко хлапе "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца230
  • Преглеждания за седмицата102
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и лукът се обелват и нарязват. Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода, обезкостяват се и ги накъсваме на едри мръвки.

В тенджера се загрява олио и запържваме нарязан ситно лук. Добавят се картофите, пилешкото месо, доматено пюре и червен пипер.

Сипва се вода малко над продуктите и се готви на умерен огън до готовност на месото и картофите. Овкусява се с подправките.

Накрая добавяме кашичка от размито брашно с малко вода. Разбърква се и след 2-3 минути сваляме от котлона. Сервираме с магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар