Пиле с гъби и картофен венец

20/11/2012
Светла
отСветлаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 079
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява, обезкостява и накъсва на парченца. Лукът нарязан на полумесеци и гъбите нарязани на парченца се запържват. След като омекнат, се добавят нарязаните краставички и пилешкото месо. Поръсва се с сол, черен пипер и вегета, разбърква се и се отделя от котлона.

Картофите се сваряват, обелват и намачкват на пюре. Добавя се малко от пилешкия бульон или прясно мляко, сол, черен пипер и щипка индийско орехче.

Сместа от пилето и зеленчуците се изсипва в средата на кръгла тава. Около нея се прави венец от картофеното пюре. Заглажда се леко с вилица. Поставя се в загрята фурна (250 С) за 10 мин. Тавата се изважда и отгоре се поръсва с настърган на едро кашкавал. Поставя се във фурната, докато кашкавала се разтопи.

Докато ястието се пече се прави бял сос: Брашното се запържва в олио.Добавя се студен бульон от пилето и малко от саламурата на киселите краставички. Сгъстява се на слаб огън. Поръсва се с черен пипер и чесън на прах. Отделя се от огъня и се добавя връзка ситно нарязан копър.

При сервиране се слага от пилешкото, за гарнитура от картофеното пюре и се полива с малко от соса.
подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар