Мариновани сардини

11/03/2013
от Деси ФотиноваНовак
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции2 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 776
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • сардини - 1 кг или други дребни рибки
  • копър - 3 с.л. ситно нарязан
  • черен пипер - смлян
  • горчица - 1 лъжичка
  • зехтин - 100 г
  • оцет - 2 - 3 с.л. бял
  • вода - 2 с.л.
  • копър - стръкчета пресен
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете сардинките от главите, разрежете ги от опашката до коремчето, почистете вътрешностите и нарязваме рибките надлъжно.

Изваждаме гръбначната кост, отстраняваме внимателно кожата и измиваме под течаща вода. Подреждайте ги в стъклен съд, като редувате ред рибки, ред копър.

Разбийте горчицата със захарта, бял пипер и сол. При непрекъснато и интензивно бъркане доливайте леко зехтина капка по капка, докато се получи гладка смес.

Разредете с оцета и водата и залейте сардинките. Оставете на хладно за 12 часа. Поднесете маринованите сардини със стръкчета копър.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар