Пиле в яйце

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Пиле в яйце1 / 2
11/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • гъби - пресни 200 гр.
  • грах - 1/2 ч.ч.
  • соев сос - 2 с.л.
  • захар
  • сол
  • яйца - 3 бр.
  • вино - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се изчиства и обезкостява. От кожата и костите се сварява бульон (необходим е около 1/4 л).

Суровото пилешко месо се нарязва на тесни ивички и те се пържат в загрято олио до златисто. Добавя се ситно нарязаният лук, гъбите нарязани на ивици, грахът, соевият сос, солта, и захарта и се задушава до омекване. След това се добавя виното. Бульонът се охлажда.

Яйцата се разбиват на пяна, добавя се бульона и останалите продукти и се разпределя на порции в отделни купички (йенски или глинени).

Купичките се пекат на водна баня във фурна до сгъстяване на яйчната маса.

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: