Пиле в яйце

11/02/2013
Галина
отГалинаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 262
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 300 г
  • олио - 2 с. л.
  • лук - 1 глава
  • гъби - пресни 200 гр.
  • грах - 1/2 ч. ч.
  • соев сос - 2 с. л.
  • захар
  • сол
  • яйца - 3 бр.
  • вино - 3 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се изчиства и обезкостява. От кожата и костите се сварява бульон (необходим е около 1/4 л).

Суровото пилешко месо се нарязва на тесни ивички и те се пържат в загрято олио до златисто. Добавя се ситно нарязаният лук, гъбите нарязани на ивици, грахът, соевият сос, солта, и захарта и се задушава до омекване. След това се добавя виното. Бульонът се охлажда.

Яйцата се разбиват на пяна, добавя се бульона и останалите продукти и се разпределя на порции в отделни купички (йенски или глинени).

Купичките се пекат на водна баня във фурна до сгъстяване на яйчната маса.подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар