Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Коприва с орехи и праз

Коприва с орехи и праз

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447890340
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Апетитна и полезна коприва с орехи и праз"

Необходими Продукти

  • коприва - ½ кг млада
  • ориз - 2 с.л.
  • праз - 1 стрък или 2 глави кромид лук
  • растително масло - 5 - 6 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • орехи - 4 с.л. счукани
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената коприва се залива с 2 чаени чаши подсолена кипяща вода и се вари до омекване.

Отцежда се от водата и се стрива с джурило, наръсва се с брашното и постепенно се добавя водата. Като кипне, към копривата се прибавя оризът.

Отделно в растителното масло се запържва ситно нарязаният праз, оцветява се с червения пипер и се изсипва в ястието с коприва.

При оттеглянето му от огъня се прибавят орехите. Ястието от коприва с масло се поднася студено, със счукан в сол чесън и оцет за добавка, по желание.

Апетитна и полезна коприва с орехи и праз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: