Патица с вино

06/03/2013
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 429
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената патица посослете отвътре и вън и поръсете с черен пипер. Ситно нарязания лук задушете в малко олио, добавете ситно нарязаната сланина, а след малко и нарязаната на парчета патица.

Когато месото се зачерви, добавете нарязаните гъби. Долейте виното и след като заври, добавете размитото в малко топла вода доматено пюре, дафиновия лист и мащерката.

Захлупете и оставете на слаб огън 45 минути. Ако сосът е рядък, може да се добави малко краве масло и брашно.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар