Патладжани с пармезан

05/03/2013
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 225
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на филии патладжаните. Посолете ги обилно, оставете под наклон за 30 минути, след което ги изплакнете и подсушете.

Загрейте олио за пържене. Овалвайте патладжаните в брашно и ги изпържете.

Загрейте в тенджерка малко мазнина и запържете скълцания чесън. Добавете пасираните домати и сварете соса. Овкусете го с подправки.

Подредете патладжаните в тавичка. Залейте с доматения сос и сложете да се пече в загряна фурна за 15 минути.

Извадете, поръсете обилно с пармезан и галетата и върнете да се запече до готовност.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар