Пържени ябълки

04/03/2013
Иларияот ИларияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 956
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 1/4 л
  • брашно - 300 г
  • ванилия
  • ябълки - 1/2 кг
  • олио - за пържене
  • бакпулвер
  • какао
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кладенче в пресятото брашно и чукнете вътре яйцата, ванилията и бакпулвера. Бъркайте бавно с дървена лъжица, прихващайки по малко брашно.

Доливайте по малко от млякото. Трябва да се получи гладко, рядко и еднородно тесто. Ако се получи много гъсто, долейте още малко мляко.

Обелете ябълките, нарежете на по-дебелички кръгове и почистете от семките.

Потапяйте ябълките в сместа. Изваждайте ги от нея с лъжица, като трябва да са щедро обгърнати от тестото. Пускайте веднага да се пържат на маслена баня до златист цвят.

Изпържените ябълки поръсете обилно със захар, ванилия и малко какао.подобни рецепти тук
5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар