Селска орехова торта

04/03/2013
от КлаудияНовак
"Обичате ли орехови торти? Тази е истинска класика!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции15
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо34 687
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта много добре и добавете смлените орехи, конякът, лимоновата кора или ванилия. След това объркайте добре с разбитите на сняг белтъци. Финално объркайте с галетата и брашното.

Сипете сместа в подмазнена и поръсена с галета форма. Сложете да се изпече в умерена фурна. След като блатът изстине, внимателно се разрязва на 2 и се пълни с мармалад или крем по избор. Отгоре също се намазва с мармалад и крем и се украсява с орехи.подобни рецепти тук
5 11
4 5
3 6
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

мария
мария
09.02.2015 21:41
как може торта на три блата с една с.л.брашно.защо пишете такива глупости.нас за малоумни ли ни мислите.това е пълна излагация
0
1
dvs
dvs
29.01.2014 14:52
щом са 3 блата на снимката значи рецептата е объркана
2
0
СЛАВКА
СЛАВКА
18.07.2013 11:40
ОТ 1с.л. брашно и 30гр. галета как ще се получи блат, който трябва да се раздели на три! Много чудно!?
4
2
dvs
dvs
29.01.2014 14:49
дели се на 2 блата а не на 3-прочети внимателно
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв