Пуйка по рицарски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Пуйка по рицарски1 / 2
06/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1.5 кг.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • целина - 2 - 3 резенчета
  • магданоз
  • бахар
  • гъби - печурки 150 гр.
  • сол
  • бяло вино
  • черен пипер
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 20 мл.
  • сланина - 4 резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Костите и тъмното месо на пуйката се варят 40 мин. с наситнени моркови, лук, целина, магданоз, черен пипер, бахар, задушени печурки, сол и бяло вино.

Месото се смила и се слага в средата на горещо плато, наоколо се слагат варен ориз с много мазнина, бялото месо, опържено до хрупкавост на парченца, и изпържена до златно сланина на филийки.

Костите се махат. Всичко останало в бульона се пасира и се поднася в сосиера.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: