Пиле огретен

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Пиле огретен1 / 2
18/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • масло - 1/3 пакетче
  • кашкавал - 4 с.л. настърган
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете вътрешностите на пилето. Нарежете пилето на едри парчета и ги сложете във вряща подсолена вода, варете до омекване.

След около 30 минути от началото на варенето се добавят едро нарязаните гъби. Извадете свареното месо и го нарежете на дребни парчета. Смесете ги с гъбите, черен пипер и сол.

Разстелете половината от ориза на дъното на намазнена тава, върху него наредете месото и покрийте с останалия ориз. Полейте с 3.5 ч.ч. бульон от варенето на пилето.

Печете в умерено загрята фунра, докато оризът набъбне достатъчно и абсорбира течността. Залейте с разбитите в млякото яйца и щипка сол. Отгоре наредете нарязано на малки парченца масло.

Печете още 10-тина минути, за да хване заливката коричка. След това извадете от фурната и поръсете с кашкавала. Поднесете със салата по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: