Дунапренен кейк

01/03/2013
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Кекс, мек като дунапрен, който направо се топи в устата! Кой може да му устои?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо24 769
  • Преглеждания за месеца615
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варете 3-4 минути маслото, захарта, водата и какаото.

Отделете 1/4 от сместа. Към останалото количество добавете двата разбити жълтъка и пресято брашно с бакпулвера.

Накрая добавете двата разбити на сняг белтъци и разбъркайте внимателно.

Разпределете сместа върху тава, предварително намазнена и леко набрашнена или застлана с хартия за печене.

Сложете да се пече около 20 минути или проверете готовността с клечка.

5-6 минути след като извадите, намажете със заделената какаова смес. Украсете с орехи или кокосови стърготини по желание.подобни рецепти тук
5 8
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Алекс
Алекс
06.07.2015 16:56
По нашия край му викаме Фъч
1
0
Величка Иванова
Величка Иванова
24.05.2013 22:39
Добре изглежда,мисля да я пробвам,кажете ми само 1пак-125г ли е?
0
0
Радослав Димов
Радослав Димов
23.05.2013 16:03
Много хубава рецепта
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв