Гюзлеми по габровски

12/09/2018
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър8265810045
"Трудно взехме рецептата, но от сърце я споделяме с вас - гюзлеми по габровски "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо138
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • сирене - 200 г
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с.л. + още за намазване
  • олио - за сача
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и оформете кладенче. Сипете вътре яйцето, оцета, олиото и солта. Сипвайте постепенно водата и замесете гладко еластично тесто.

Покрийте го с кърпа и го оставете да си почине 30-тина минути. Разделете тестото на 10 еднакви топки, подредете ги една върху друга.

Отново покрийте с кърпа и оставете да престоят още 1 час. Разточете купчината слепени питки тесто до получаването на една голяма кора.

Натрошете отгоре сиренето и навийте на руло. Нарежете рулото на парчета, като притискате всяко едно, за да не изпадне сиренето.

Леко разточете всяко парченце докато се получи малка питка и разплескайте внимателно с длани. Печете върху намаслен загрят сач.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар