Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел със стъргано тесто

Щрудел със стъргано тесто

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Щрудел със стъргано тесто1 / 2
10/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"За щруделът като изкуство или как да се наслаждаваме на живота с парче щрудел до нас"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 кг
  • брашно - 300 г
  • масло - 1 пакетче
  • пудра захар - 120 г
  • канела - половин пакетче
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • орехи - 1 к.ч. счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги настържете. Смесете ги със счуканите орехи, малко захар и канелата. Отделно разбийте маслото с останалата захар докато сместа побелее.

Прибавете едно по едно яйцата, брашното, предварително пресято с бакпулвера.

Замесете тесто и го разделете на 2 части. Едната част разточете на кора, която се разстила на дъното на намаслена тава.

Отгоре върху нея разпределете ябълковата смес. Върху ябълките настържете на едро ренде и останалото тесто.

Печете в предварително загрята умерена фурна. Преди поднасяне поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: