Шкембе Чорба - Вариант 1

16/11/2009
от МаряниНовак
"Сигурни сме, че шкембе чорбата притежава силата да възкресява, особено ако предната вечер сме попрекалили с празника!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо69 812
  • Преглеждания за месеца239
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко шкембе – 1 бр.
  • лук – пресен 1 връзка
  • масло – 4 с. л.
  • брашно – 2 с. л.
  • червен пипер
  • чесън
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеното агнешко шкембе се сварява и нарязва на малки кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината, добавя се брашното и се изпържва до златисто. Слага се червеният пипер и бульонът.

Като заври, се добавя предварително изпърженото в малко масло и посолено шкембето. Ври 10 - 12 мин.

Подправя се със счукан чесън и оцет.
подобни рецепти тук
5 12
4 6
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

коко
коко
24.11.2013 14:15
В шкембе чорба не се слага лук да не говориме запържен !!!!!!!!!!! А къде остана прясната мляко ?????
10
2
Заза
Заза
19.10.2013 14:50
А прясно мляко не се ли слага
3
2
мария
мария
19.10.2013 11:04
обожавам шкембе чорба,ще го пробвам!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв