Борш с кренвирши

15/01/2011
от ЛораНовак
"Любимата ни икономична рецепта за борши, който лесно ще приготвите с продуктите от килера "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 260
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кренвирши – 2 бр.
  • зеле – 1 глава
  • картофи – 2 бр.
  • лук – 1 глава
  • домати – 4 бр. може и от консерва
  • магданоз
  • сол
  • олио – 1 к. ч.
  • червен пипер – 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 1 л. вряща вода се слагат солта, олиото и нарязаните лук и зеле. Картофите се измиват, обелват се и се нарязват.

След като поомекне зелето, прибавят се картофите, а след малко нарязаните домати и червеният пипер.

Оставя се да ври около 30 минути и се слагат нарязаните на малки парчета кренвирши и магданоз. Вари се още малко и се снема от огъня.

По желание може да се подкисели допълнително с кисело мляко и подправи с копър.
подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар