Сладкиш с грис и ябълки

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
29655761k
Сладкиш с грис и ябълки1 / 2
21/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Ароматен сладкиш с грис и ябълки, който буквално всеки може да приготви!"

Необходими Продукти

  • грис - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - към 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ябълки - над 1 кг, колкото повече, толкова по - сочен ще е сладкишът
  • ябълков сок - около 150 - 200 мл
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 непълна с.л.
  • олио - 100 мл или разтопено масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, гриса, 1 ч.ч. захар, бакпулвера и добре разбъркайте.

настържете ябълките и ги объркайте с 1/2 ч.ч. захар и канелата. Оставете да престоят за 10 минути.

В намазнена тавичка или форма започнете да поръсвате по дъното равномерно от грисовата суха смес, докато се получи тънък, но плътен слой грис.

Отгоре разпределете ябълкова смес, като слагате по лъжица и внимателно разстилате тънък ябълков слой.

След това отново поръсвайте по същия начин грисова смес, ябълкова и пак грисова. След всеки слой грис поливайте равномерно с мазнина и завършете отгоре с грис.

Полейте равномерно ябълковия сок, изчакайте 5 минути и сложете сладкиша да се изпече за около 30 минути в силна фурна. Щом хване приятен карамелен загар отгоре, значи е готов.

Поднесете сладкиша с грис и ябълки охладен, нарязан на парчета.

Рейтинг

4.1
56
48
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Специални благодарности за споделянето на рецептата! Уникален и невероятно вкусен сладкиш! Вече е хит и в нашия дом!
28.04.2018 05:07
1
Потребител#192689
Потребител#192689
От къде вземаме сока на ябълките?
04.06.2017 19:44
6
Emanuela
Emanuela
Уникален десерт, и е много лек!
07.01.2015 16:10
2
75856
75856
Приготвя се с оризов или пшеничен грис?
01.07.2014 18:46
3
1
Недев
Недев
Този сладкиш е хит в нашия дом.Рецептата ни е " завещана " майката на моята съпруга.Има обаче някой подробности-вместо канела в ябълките се добавят няколко зърна стрит карамфил.Преди да положите първият пласт суха смес,намажете тавичката с масло/олио.Отгоре,след като полеете със сока от ябълките,наредете тънки ивички масло. Този сладкиш сме го правили с круши или смес ябълки и круши.Също става уникално вкусен.
27.09.2013 03:25
6
1