Сладкиш с грис и ябълки

21/02/2013
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaЧирак2675080
"Ароматен сладкиш с грис и ябълки, който буквално всеки може да приготви!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24 677
  • Преглеждания за месеца270
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • грис - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - към 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ябълки - над 1 кг, колкото повече, толкова по - сочен ще е сладкишът
  • ябълков сок - около 150 - 200 мл
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 непълна с.л.
  • олио - 100 мл или разтопено масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, гриса, 1 ч.ч. захар, бакпулвера и добре разбъркайте.

настържете ябълките и ги объркайте с 1/2 ч.ч. захар и канелата. Оставете да престоят за 10 минути.

В намазнена тавичка или форма започнете да поръсвате по дъното равномерно от грисовата суха смес, докато се получи тънък, но плътен слой грис.

Отгоре разпределете ябълкова смес, като слагате по лъжица и внимателно разстилате тънък ябълков слой.

След това отново поръсвайте по същия начин грисова смес, ябълкова и пак грисова. След всеки слой грис поливайте равномерно с мазнина и завършете отгоре с грис.

Полейте равномерно ябълковия сок, изчакайте 5 минути и сложете сладкиша да се изпече за около 30 минути в силна фурна. Щом хване приятен карамелен загар отгоре, значи е готов.

Поднесете сладкиша с грис и ябълки охладен, нарязан на парчета.
подобни рецепти тук
5 6
4 8
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

kotesz
kotesz
04.06.2017 19:44
От къде вземаме сока на ябълките?
0
0
Emanuela
Emanuela
07.01.2015 16:10
Уникален десерт, и е много лек!
0
0
75856
75856
01.07.2014 18:46
Приготвя се с оризов или пшеничен грис?
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв