Френско пиле фрикасе

IlariaIlaria
Новак
597568321k
Френско пиле фрикасе1 / 2
13/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Любимото фрикасе, но както го приготвят французойките - елегантно и същевременно невероятно вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 младо пиле
  • масло - 60 г
  • брашно - 50 г
  • гъби - 250 г
  • яйца - 1 жълтък
  • лук - 1 глава
  • лимони - 1/2
  • подправки - връзка ароматни треви (мащерка, дафинов лист, магданоз, завързани с бял конец)
  • черен пипер
  • хляб - пържени хапки бял
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции почистеното пиле, посолете го, поръсете с черен пипер и изпържете в масло от двете страни до порозовяване.

Изваждаме пилешкото и в маслото добавяме брашното, бъркаме да се запържи и то и разреждаме с вода при непрексъанто бъркане.

Връщаме порциите в соса и добавяме връзката ароматни треви, сол, черен пипер. Варим на тих огън, като след малко добавяме и едро нарязания лук (на четвъртинки).

Попарваме почистените гъбки във вряла вода и ги добавяме към ястието четвърт час преди снемането му от котлона.

Щом пилето омекне, отстраняваме мазнината от соса, връзката с подправки и лука. Изваждаме 3 с.л. от соса и го застройваме с разбития жълтък, след което разбъркваме към фрикасето.

Овкусете ястието леко с лимонов сок. Подреждаме порциите пиле в чинии, заливаме с бял сос и украсяваме с хапки изпържен хляб в масло.

Рейтинг

3.9
53
42
34
20
10
Дай твоята оценка: