Супа-пюре от грах

12/02/2013
Дени
отДениНовак
"Хем супа, хем пюре, а и с крехко месце - ще си хапнем царски "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1.7 л
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо797
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушения грах, костите от месо, лука, морковите, нарязани на филийки, залейте с бульон и сложете да се вари под капак.

След сваряването на граха костите се изваждат; грахът и корените се стриват ситно (или може да използвате пасатор). Полученото пюре разредете с горещ бульон и прясно мляко на водна баня.

Добавете маслото в супата и добре разбъркайте. за гарнитура се използва пресен зелен грах, сварен отделно (или затоплен консервиран).

Супата се поръсва с магданоз, скълцан дребно.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар