Бушета със сирене и шунка

30/12/2012
Яница
отЯницаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 628
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • бутертесто – замразено 500 гр.
  • шунка – 100 гр.
  • сирене – 100 гр.
  • кисели краставички – 2 бр.
  • маслини – 5 бр.
  • майонеза – 1 ч. ч.
  • сметана – заквасена 2 с. л.
  • горчица – 1 ч. л.
  • лук – пресен 1 стрък
  • магданоз – 3 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се размразява в хладилника. Изважда се, развива се и се нарязва на квадрати със страна 6 см. Всеки квадрат се нарязва с остър нож по схемата. Отрязаните ъгли се залепват на срещуположната страна с малко студена вода.

Бушетата се нареждат на по - голяма разстояние в тава застлана с хартия за печене и се пекат в загрята фурна на 200° С. Когато се надигнат, се изваждат от фурната и средната част и ръбовете се притискат с помощта на малка лъжичка. Отново се слагат да се допекат. Когато почервенеят добре, се изваждат и ако има нужда, пак се притискат по средата, за да се получи чашка. Оставят се да изстинат.

Майонезата се смесва със сметаната, горчицата и пресния лук нарязан на ситно. Прибавят се нарязаните шунка, сирене, нарязани на кубчета маслини и кисели краставички, нарязани на ситно. Ако има нужда, се доовкусява с лимонов сок, черен пипер и сол.

Бушетата се напълват с получения пълнеж и се поръсват с нарязания магданоз.

Идея - готовите бушета могат да се поръсят с фино настърган кашкавал и парченца краставица.
подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

дес
дес
13.11.2013 17:16
схемата?
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв