Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница Факира

Баница Факира

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307122196
Баница Факира1 / 2
08/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
10
"Не е нужно да си факир, за да приготвиш тази баница, но определено се изискват магически умения, за да не прекалиш с нея"

Необходими Продукти

  • брашно - колкото поеме
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 4 броя
  • мая - 100 г
  • масло - 250 г
  • орехи - 200 г счукани
  • канела - 5 г
  • захар - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От размитата в млякото мая, яйцата и брашно се омесва тесто, което се разделя на 4 топки, от които се разточват 4 кори.

Две от корите се поръсват с разтопено масло и смесените с канела орехови ядки и се покриват с други две кори.

Навиват се на рула и се нарязват на парчета с дължина 5-6 см, които се поставят изправени (с отрязаната част нагоре) в намазнена тава.

След като баницата се изпече, се залива със студен сироп, приготвен от захарта и 1 л вода.

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

kika
kika
kak 6te sloji6 100 gr maq ti seriozno li
11.10.2015 16:47
1
mamasita
mamasita
Най обичам мярката за брашно "колкото поеме".
21.03.2014 14:34
Гост
Гост
Много захар, ще докара диабет на някой това. По добре сложете по малко захар в плънката за между корите и мисля че половин литър захарен сироп ще стигне, инъче ще прилича повече на кадаиф или турска баклава.
20.03.2014 09:51
Ради
Ради
Снимката не отговаря на рецептата. Показаната баница е с готови кори!
23.12.2013 09:34
2