Баница Факира

08/02/2013
Мила
отМилаНовак
"Не е нужно да си факир, за да приготвиш тази баница, но определено се изискват магически умения, за да не прекалиш с нея "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 426
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От размитата в млякото мая, яйцата и брашно се омесва тесто, което се разделя на 4 топки, от които се разточват 4 кори.

Две от корите се поръсват с разтопено масло и смесените с канела орехови ядки и се покриват с други две кори.

Навиват се на рула и се нарязват на парчета с дължина 5-6 см, които се поставят изправени (с отрязаната част нагоре) в намазнена тава.

След като баницата се изпече, се залива със студен сироп, приготвен от захарта и 1 л вода.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

kika
kika
11.10.2015 16:47
kak 6te sloji6 100 gr maq ti seriozno li
1
0
mamasita
mamasita
21.03.2014 14:34
Най обичам мярката за брашно "колкото поеме".
0
0
Гост
Гост
20.03.2014 09:51
Много захар, ще докара диабет на някой това. По добре сложете по малко захар в плънката за между корите и мисля че половин литър захарен сироп ще стигне, инъче ще прилича повече на кадаиф или турска баклава.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв