Ароматен царевичен хляб

22/01/2010
Аня
отАняНовак
"Трябва по-често да си приготвяме ароматен царевичен хляб!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 789
  • Преглеждания за месеца164
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 180°С.

Формата за печене се намазва с масло.

Пресяват се брашното, бакпулверът и солта. Прибавят се към царевичното брашно, настъргания кашкавал, малко от поправките нарязани на много ситно, те са за овкусяване, яйцата, млякото и зехтинът. Всичко се разбърква добре.

Сместа се изсипва във формата и се пече 45 мин. , докато клечка за зъби, забодена в центъра, излезе суха. Изважда се от формата и се оставя да изстине.

Поднася се с масло или яйчен пастет.
подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Магданоза защо се прибавя не ми е ясно?
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв