Сладки праскови

07/02/2013
от СисиНовак
"Пристрастени сме към тези сладки прасковки и въобще не се стесняваме да прекаляваме с тях "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции25 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 376
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 4 броя
  • масло - 400 мл растително
  • захар - 500 г
  • сода - за хляб 10 г (2 ч.л.)
  • мармалад - 200 г
  • боя - безвредна - жълта и розова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и при непрекъснато разбиване, постепенно добавете мазнината и пресятото със содата брашно.

От полученото тесто оформете малки топчета с еднаква големина. Опечете ги и ги слепете 2х2 с мармалад.

Потапят се от едната страна в разтворената жълта боя, а от другата - в розовата и се овалват обилно в захар.подобни рецепти тук
5 14
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Петрова
Петрова
14.03.2014 17:19
А има ли кисело мляко в тестото
0
0
станимира симеонова
станимира симеонова
02.06.2013 12:48
това не е оригиналната рецепта. изпечените топчета се издълбават, пълнят се с маслен крем + орехови ядки +натрошеното от издълбаните топчета + карамел
изиран сироп и тогава се слепват и овалват в захар.
1
0
вики
вики
14.05.2013 15:17
На каква температура се пекат ???
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв