Русенски сладки с локум

07/02/2013
фифи
отфифиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции30 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 694
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в кладенче посредата се сипва киселото мляко, содата и мазнината.

Омесва се тесто, от което се разточа кора с дебелина 5-6 мм.

Нарязва се на квадрати със страна 6-7 см и в средата им се поставя парче локум.

Квадратите се навиват на рула, които се нареждат в тавичка и се пекат в средно силна фурна.

Готовите сладки с локум още топли се поръсват обилно с пудра захар, ароматизирана с ванилията.подобни рецепти тук
5 7
4 9
3 5
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ани
Ани
08.11.2013 20:19
най-добри/оригинални/стават с вътрешна мас,или поне със св.мас
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв