Тази рецепта коментираха

Анонимен
Mariq Valeva
Mariq Valeva
Аз когато правя кюфтета в бял сос в тенджерата ,вързани в една марля слагам : - морков , чушка по една зелена и червена , магданоз , малко кервиз и обелен лук , завързвам го и оставям да ври , а кюфтетата си ги правя с подправки : -черно пиперче , кимион , сол и ориз , добаям и тях към врящатата вода със зеленчуците , олио и сол на вкус . Когато всичко е готово вадя марличката със зеленчуците изстисквам добре и оставям само кюфтетата , след което си правя белия сос който е от кисело мляко ( пожелание който обича по - киселичко слага малко повече , също зависи и от съда в който готвим с какъв обем е ) но приблизително на 1 кофичка кисело мляко , слагам 4- 5 сл. не пълни брашно ( може да е запекано ) и 2 бр. яйца - лично аз махам белтъка , ако са по - малки слагам 3 жълтъка и сол на вкус и добавям белия сос към врящите кюфтенца изчаквам да клокне както се казва и махам ( преди да добавя соса слагам в него малко от врящата течност , за да уеднаквя температурата и бъркам непрестанно , за да не се пресече и млякото и яйцето ) - рецептата я знам от рускиня и става чудно... поне според мен и близките ми. Да ви е сладко !
12.11.2013 14:22
Nina
Nina
Много добре, но в продуктите не са включени яйца, а после пише, че се прибавят...?
25.04.2013 15:54