Тази рецепта коментираха

Анонимен
габи
габи
Жълтъчната глазура се излива върху горещия блат и така се получава все пак някаква термична обработка. А що се отнася до майонезата - аз лично я правя с цели яйца на водна баня и става превъзходна.
30.08.2013 09:51
гот-вачка
гот-вачка
салмонелка, салмонелка, от яйчицата....
29.08.2013 17:48
1
Десислава Христова
Десислава Христова
Проблем може да има само със суров белтък.
06.03.2013 18:09
1
Мрънчо
Мрънчо
Жълтъците са много полезни в сурово състояние. Важно е яйцата да са пресни, черупката да не е нарушена и да се измият хубаво с топла вода и сапун. Страхотен сладкиш - любимия ми!
06.03.2013 17:20
1
Мими
Мими
напълно съм съгласна с рейнбоу_катя. Браво!
07.05.2012 16:36
rainbow_katya
rainbow_katya
Много се пише за тези необработени топлинно жълтъци и много са против консумацията им- ами, ок, нека не ги консумират- въпрос на личен избор!Аз съм на 43 години и от невръстно хлапе обичам този сладкиш, който се приготвя със сурови жълтъци, самата аз съм го приготвяла многократно и мога да твърдя, че нито веднъж не съм имала проблеми.Смятам, че когато яйцата са пресни, проблем не съществува , освен някаква специфична алергия ако някой има към яйцата.На същия принцип се приготвя домашната майонеза и тирамисуто-яйцата не се обработват термично.В домашни условия , с нужното внимание и качествени продукти, едва ли има някакъв риск.Този сладкиш е просто класика и без жълтъчната си глазура, няма да бъде той!
06.05.2012 22:24
2
Магдалена
Магдалена
Жълтъци не се консумират без топлинна обработка!
28.04.2012 20:15