Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Тази рецепта коментираха

Анонимен
Потребител#256689
Потребител#256689
Не е лошо да се промени от 2 хамсии на 2 кг.хамсии.Иначе е супер.
21.05.2020 20:09
фен на консервите
фен на консервите
На автора на рецептата ще препоръчам да пита хората, който живеят до "Гьола". Никоя черноморска риба не се чисти преди да се маринова, първо стои 24-48 часа в морска сол, след, което се чисти, отделят се филенцата, престояват 12 часа в оцет и се реди в буркани с подправки по избор. А дядовците и бабите ни едно време направо са пълнели качетата с ред риба, ред сол без да я чистят и преди да я сложат на масата са я обезсолявали и подправяли.
26.11.2013 14:23
3
Фен на Аншоата
Фен на Аншоата
Хамсъ означава Аншоа в интерес на истината.
А в "Гьола", както го нарече, се въди хамсия,Г-н "Всезнайко" която е и суровината за Аншоа!
01.04.2013 14:49
2
1
pti
pti
Между другото хамсия е турското име на сардината. А аншоата, макар и близка, е различна риба, която не се въди в гьола.
18.02.2012 08:41
2
2
pti
pti
Митко, тези, които живеят до гьола Черно море по-добре да не пишат за аншоа, че и за риби въобще.
18.02.2012 08:30
1
1
димитър коларов
димитър коларов
По-голяма глупост от това че аншоа е вид риба не бях чувал,аншоа е осолена в препечена сол риба и се приготвя от рибите хамсия или сардина.Този които е написал това ,явно живее много далеч от морето.
28.12.2011 16:11
6
1
1
Покажи всички подкоментари
Влади Владимиров
Влади Владимиров
Преди повече от 30 години сам си приготвях аншоа почти по същия начин/без чушките, зехтина и чесъна/.
Много е ДОБРА
06.12.2011 16:24