Тази рецепта коментираха

Анонимен
Petia
Petia
Аз не бланширам дюлите, а ги слагам директно в бурканите, не слагам индрише, защото си губи аромата. Варя ги повече над 1 час. Колкото повече се варят, толкова плода омеква, а компота става розова-червеникав.
06.11.2017 10:46
5
Баба Тонка
Баба Тонка
До асд: Като не знаеш такива основни кулинарни термини като бланширане и стерилизиране, какво, за бога, правиш в кухнята? Няма значение с какво ще подкиселите водата, дюлите се потапят в нея, за да не потъмнеият, в идеалния вариант е добре да я подкиселите с лимонов сок. Бланширането означава, да потопите дюлите за няколко минутки във врял захарен сироп, т.е. да не ги варите докрай. Стерилизиране - готовите буркани с компоти се варят във вряла вода, изваждат се и се обръщат!
26.11.2013 10:29
13
5
asd
asd
трябва да сложите легенда за трудните думи в случая нито знам какво е "бланширане" ,ното как да ги стерилизирам,нито с какво да подкиселя водата и в какви съотношения ? С оцет ли с ,с изцеден лимон ли,с лимонов сок от тубичките ли??? Написано е така сякаш трябва да знаеш как се прави,за да разбереш какво са имали предпид писачите.....
22.11.2013 13:51
6
9
антоанета
антоанета
много хубав става
20.10.2012 13:46
2
2