Тази рецепта коментираха

Анонимен
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Живея в Родопите. Съвсем не твърдя, че ястието не е вкусно, но дебело подчертавам - не пасва със заглавието на тази рецепта!....
24.07.2017 00:18
10
1
Мел
Мел
Аз го правя като Ели.Слагам на дъното на подмазана тава 2 кори за баница и отгоре 2 кори и пека на 180 гр точно 1 час Става чуден-няма вода , няма чесъни и магданози.Оригиналната рецепта е с джоджън
07.12.2013 18:21
21
3
desaev
desaev
Стига сте натягали Ефроска, като знаете как се прави пататник толкова добре, какво гледате рецепти. Всеки има вкус и моделира рецептите спрямо него. Съобразявайте се с това, не е нужно да ядем само един вид пататник!
14.11.2013 19:14
15
6
Ели
Ели
Оригиналния пататник се приготвя от настъргани картофи, глава лук, едно яйце и джоджен и сирене или извара. В Родопите когато е пост не се слага сирене или извара. Всичко това се разбърква и се слага в тиган с незалепващо покритие с малко сгорещено олио, пече се и обръща на капак като стане коричка.След като се обърне се поставя повече мазнина, най-добре масло отгоре, то си попива. Като стане коричка и от втората страна е готов за консумация. Никаква вода, магданоз или чесън, тава не е родопски пататник, а то само там се прави това ястие.
19.08.2013 15:54
28
5
Ирена
Ирена
Колкото готвачи - толкова и рецепти. Ефросия е предложила нейната интерпретация на пататник, която, уверяваме ви, е много вкусна и ароматна.

Опитайте и ще останете очаровани.
19.08.2013 14:58
9
6
Елена
Елена
Каква вода,какъв магданоз и чесън?!Рецептата е тотално сбъркана.
19.08.2013 12:06
11
6
симона
симона
на пататник задължително се слага джоджен,и то сух
26.07.2013 16:59
13
1
учуден
учуден
Ефроске, каква е тая вода, бе мила ?
30.04.2011 19:09
13
3